Friday, December 30, 2011

Just went back from training dekat Carefour Jalan Peel. Everything was fine untill Rafiq suruh saya Freeze Pipe tangan kanan. Jatuh and bahu lari. Masuk ni dah 3 kali dah. Esok for sure tak boleh nak gerak. Erm, susah jugak kalau hari2 menumpang orang. Hari2 balik lambat macam duduk bujang je. Kalau kadang2 tu tkpelah, kalau dah hari2 saya dengan tuan rumah pun pissed off. Tak sabar nak habis study then keje beli kereta sendiri so no need nak tumpang2 orang lagi. Good nite.

Wednesday, December 28, 2011

Hari ni saya pi tengok cita ni dengan kawan Syaza Irfan and Acap. Cerita ni best gila. Rating utk cerita ni 4/5. Acap dah reserved ticket awal so kitorang dapat seat betul2 kt tengah so tkde lah mendongak nak tengok. Tengok cerita ni kat GSC Pavillion. Well normally saya tengok kat sana pun. Lepas dah collect ticket kitorang lepak2 minum dulu kat kedai PakCik kt belakang Pavillion tu. Lepak2 smoke then terus naik masuk. Lepas habis cerita ni igt nak terus balik, sekali hujan. So terpaksa stay kejap then semua lapar. Pegi lah foodcourt makan bertiga. Rasa lepas ni dah malas nak makan Hot Plate punya food. Kalau lidah tk melecur mesti tk sah. Haih. Lepas makan hujan pun dah berhenti so kitorang terus gerak balik. Okay dah habis. Bye

Monday, December 26, 2011

  • Friday-1st try pegi gym with Acap and Usop, malam jalan lepak dataran tengok kereta kuat2.

  • Saturday-Keluar jalan kt KL dengan Syafiqah Saim, Syafiqah Saim belanja makan satu hari. Thanks. And badan sakit2 lagi sebab gym.

  • Sunday-Duduk rumah for the whole day for doing nothing. Malam tidur awal pukul 10 sebab bosan sgt.

  • Monday-Keluar teman Syafiqah Saim beli barang and release tension with Akmal Razak. Thanks Itah belanja kitorang makan. Jasamu dikenang kelak.

-Malas nak update hari2 and panjang berjela. mcm ni mcm lagi senang. hihihi

Thursday, December 22, 2011

Haa! They're coming to KL bitch! hahaha. I'm so gonna make it. Btw baru jugak dengar band ni tapi best sebab dorang bawak tk berat sangat.



Rasa macam dah lama buat blog tp langsung tkde introduction. Hahaha. Sorry for those yg pernah bukak blog ni. Saya pelupa banyak orangnya. Well tonight pun tgh bosan tktau nak buat apa so saya akan buat Introduction pasal diri saya. kihkihkih.

Hey world, whaddup. I'm Junaidi Abd Hamid known as Joe. I was born in 10th Jan 92. I am now studying in Kuala Lumpur Metropolintan University College(KLMU) I'm taking Dip in Multimedia. I do not know how to care about others feeling. Once I said you're stupid then you're stupid. Means if you're stupid I'm not going to say like "Oh tkpe, lain kali belajar lah pandai2" I do talk crap a lot. I may be shy to new friends. But once we've hang over, I'll be like "popcorn dah masak" hahahaha. I love stuff. I'd love my kicks more than a chicks. I love snapback. So far I've own 2 of snapback and I'm still collecting em'. Same goes to my kicks and tees. Errr rasa mcm dah tkda apa kot. Kalau rasa ada yg kurang rajin2 lah tanya. See ya'll in next post. Assalamualaikum. eh2, btw I love HipHop. hehehehe.

Thursday, December 15, 2011





















I'd always hope that one day you will be mine, again. Cause' I'd never stop loving you even since you left.


Sunday, December 11, 2011

Okay saya dah tengok cerita Breaking Dawn. Tak best sangat sebab plot dia kahwin,honeymoon,beranak. Tp tkpe sebab saya suka cerita Twilight saya cakap best jugak. hahahaha! && saya masuk tengok free. Saya rasa elok jugak ada kawan ramai2 ni. hehehehe. Okay bye.

Tuesday, November 22, 2011

Hi readers:) Malam semalam saya dok pi tengok match bola sepak Malaysia vs Indonesia. Malaysia menang wei! hehehe. Lepas tu hari ni saya datang awal college nak masuk college tadi lepas tu saya terlupa lecturer pi kursus so saya pi tido dalam library. Lepas tu bangun tidur, pegi makan kat mamak underground. Lepas makan pi tengok wayang cerita Immortals. Saya tk jumpa dia punya poster lah dah tampal kt sini. Tapi cerita tu best gila. Lagi best bila ada orang belanja. Hihihihi. Tapi rasa nnt time tengok cerita Breaking Dawn mesti lagi best. hihihi okay dah. Bye:)

Monday, November 21, 2011

Uish, bapak macam dah lama gila tak update blog ni. Sorry I've been busy lately and sekarang internet line kadang2 mcm haram banyak. So far saya masih sihat, masih boleh berdiri seorang diri dan masih handsome seperti dulu. sekian.

Thursday, September 1, 2011

Yeah I'm finally went back to KL and tiba2 KL rasa macam panas gila. Maybe sebab kt Kedah selalu sejuk je dapat angin sepoi2 didepan rumah and kt KL ni susah nak dapat angin, angin pun angin kipas je. Well raya kt Kedah this year was awesome sebab tiba2 dapat duit raya banyak sikit. hihihihi dan semasa perjalanan pulang ke KL jalan jam gila -,- sebab sebijik kereta accident habis satu negeri jadi jam. Oh rakyat Malaysia begitu prihatin memerhatikan setiap gerak langkah yg diatur oleh mangsa kemalangan. Mintak2 raya kt KL ni duit raya banyak sebab nnt duit banyak2 taktau nak buat apa lagi. hihihi. Okay sekian babai

Monday, August 29, 2011

Hi, eh silap! Assalamualaikum, saya Junaidi Abdul Hamid *kawan2 panggil Joe ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua readers *kalau ada yg baca. Saya ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf atas segala salah dan silap saya jika ada tersalah tulis, and yg selalu jumpa or contact dengan saya, saya mohon maaf jika ada tersalah bahasa atau perlakuan. Let's us forgive and forget. Oh by the way this year saya tk puasa satu hari dan itu adalah rekod yg terbaik! hehehehe. Selamat hari raya!

Saturday, August 27, 2011

Hi readers, I am now at Kulim Kedah waiting for the big day -Raya- Well kat Kulim ni sangat lah bosan sebab ni bukan lah kampung saya-abg ipar punya kampung- and kat sini saya tk reti nak merayap. Nak pegi kedai tpop pun tktau so connection between me and friends dia kena limit sikit sebab abg ipar saya selalu pakai lappy ni buat keje. Akan tetapi still ade yg best dekat sini. Dia punya putu piring and popia basah seriously the best I ever had. Sedap gila and kalau beli kena beli banyak sebab the whole family suka makan kuih tu and every year kalau balik Kedah mesti singgah pegi baazar kat sini untuk beli those kuih. hihihihihi. Okay lah mcm dah panjang sikit nanti bosan pulak baca. Babaidanselamatberbuka!

Friday, August 19, 2011

Hari ni saya ada Final kat college. Paper hari ni Alhamdulillah senang lah jugak, saya takda la main tembak sana sini. Tapi utk subject ni saya risau mark utk assignment je:( Mintak2 lah subject ni lulus. Amin
Kenapa post poster ni? ya saya menonton cerita ini dipanggung semalam dan rate for movie ni ialah 4/5. Seriously best.

Monday, August 15, 2011

Saturday, July 23, 2011

I am now thinking about having a ears piercing. Nak buat ke tak eh, kalau buat sekarang bulan puasa dah dekat. Kena hormat bulan yang baik. Errr, teruskan memikir.

Saturday, July 16, 2011

Happy Saturday night. Okay hari ni saya nak cita saya punya cerita Sabtu hari ni. Hari ni saya ada Masuk Competition Bboy 3on3. Saya masuk dengan original crew saya, Game Park Crew dan kami berjaya mara ke TOP8. Video akan diupload tak lama lagi. Sekian

Sunday, July 10, 2011


Hari ni saya pi gig kt 1Cafe. Saya pi tengok Eyes Set To Kill. hihihihi. Saya dah lama minat band ni then dorang datang Malaysia. Saya pun happy dapat tengok dorang perform dengan biji mata saya sendiri. Hihihihi.Sekian.

Tuesday, June 14, 2011

Ah babi! I should be in class right now nanana, hahahaha. Tapi sorry miss, tido macam lagi best. Hikz3! But seriously saya tak sengaja. Ini semua gara2 sang Tidur, marah lah dia, jangan marah saya. hihihi.

Wednesday, June 8, 2011

Rasa macam dah lama gila saya tk update blog saya ni. Kesian blog saya. Sorry awak. hihihihi. Sebenarnya saya banyak sangat masalah sampai nak bukak blog pun takde mood. Wait2, saya nk bgtau, saya ade beli kasut baru tau? hikz3! Saya pi beli Nike Zoom Stefan Janoski SB. Saya rasa macam agak lama dah beli tp so far baru pakai sekali. Saya pi beli colour merah so boleh match dengan Snapback Obey merah saya. hihihi mi likey. Sorry lah saya tktau nak type ape da ni, saya memang cenggini selalu. So agaknye kite jumpa lah lagi di post yg lain. hihihihi babai <3

-Myra, be strong tau? kau kan handsome mcm aku. knkn? So tknk sedih dah okay? Feel sorry for your lost.

Thursday, May 26, 2011

Tibe saya rindu sangat kat awak. Rindu sangat2 dan saya tk bole berhenti fikirkan tentang awak. Saya rindu awak dan saya sayang awak, sampai bila-bila.

Wednesday, May 11, 2011

<-dalam gmb ni Bell Comel sangat, saya pun comel jugak. Hikz3


Oh da lama saya tk update blog saya ni. Berhabuk dah blog ni. So cerita terbaru saya ialah saya kehilangan Vans Half Cab which is it's my birthday present. Saya kalau lah dapat sape yg ambik kasut saya tu. hancur musnah la dia saya buat. Hari ni saya pi tengok wayang cerita Cars. Cerita tu best gila, sarat dengan aksi2 yg menarik dan sebagainya. Btw kenalkan awek baru saya, nama dia Bell. Hikz3, I love you Bell<3













Sunday, April 17, 2011

Takde keje hehehehehe, tapi mcm haram jadah tk dapat nak upload kt facebook.

Saturday, April 16, 2011

Hari ni hari Sabtu, nak dijadikan cerita hari ni saya pegi keluar KL. Main reason nak keluar sebab nak carik Ammar. Saya dapat tau la die ni kutuk saya belakang2 cakap saya whack, abang dia pun sama naik kutuk saya. Come on bro, kalau betul kau tu bboy, you know how do we deal it. Saya sampai KL dalam pukul 4 cenggitu lah. Then jalan2 tersempak dengan Ammir dengan adik die Hakimie and they friend Rafael. Saya pun pi lah lepak2 ngn dorang sat sementara menanti ketibaan kawan2 bboy semua. Then time saya nak pi public phone nak call dorang saya jumpa si Myra. Agak cibai bile die pukul saya dan cakap saya keluar tk ajak. Saya pun tak pakai phone mcm mane nak contact kan saitan? Hihihihihi;D Saya sembang2 sat dengan die then gerak pi public. But sebelum gerak saya sempak lepuk die dulu. HAHAHAHAHAHA! Padan muka kau Myra! Saya call si Akmal Razak die cakap die da ade kat depan entrance Pavilion. Saya pun terus berlalu. Kami lepak jalan pusing2 mata sampai pukul 8 cenggitu lah lepas tu pi lepak Yayasan. And for the 1st time saya cypher dekat Yayasan tu, memang best gile. Saya main sekejap je sebab jimat nafas utk Ammar nnt. Tunggu ade lah about 1 hour. Mcm gampang tunggunye baru lah dia sampai. Si Azim sembang dengan Ammar dan perbualannya berbunyi begini 'Azim-Ammar, aku nak kau battle dengan Joe. Ammar-Taknak aku, Joe dope doe. Azim-Aik? belakang cerita kau cakap Joe whack?' Ammar terus terdiam. Saya buat selamba jela mcm tkde ape2 jadi sebab saya anggap Ammar tu kawan saya lagi. Then Azim tarik saya suruh pegi tengah, lepas tu die suruh Ammar. Lepas tu mcm biasa lah routine bboy nak tgok turn sape dulu Azim pusing botol and botol tu tunjuk arah saya, so that's mean saya punye turn lah. Main punya main, pusing sane, pusing sini, golek sane, golek sini, battle tu 3 round. Saya punya lah lelah sampai time battle tu habis saya nak pitam dah. Hahaha, maklum lah saya ni tk biasa lagi. Then kawan bboy MPAJ nak judge sape menang battle tu, tp saya suruh si Heat GBC judge sebab die lagi banyak experience. Saat yg ditunggu2, Heat tunjuk arah saya, saya semacam happy and kawan2 saya semua main2 kepala saya tanda kegembiraan. hahahaha. Serious hari ni saya seronok gila bboy kat Yayasa. Maklum 1st time kan. hahaha. So, pengajaran yg dapat diperoleh daripada post ini ialah, please lah, jangan lah kutuk belakang2. Kau da terkena diam kau kan? Ade alasan? Da lame tk training? It's your fault not mine. Okay sekian saja utk post kali ini, berjumpa lagi kita di post yg lain. Hihihihihihihi;D

*Dope-hebat
*Whack-lemah

Wednesday, April 13, 2011

Inilah aktiviti saya waktu malam.

Tuesday, April 12, 2011

Monday, April 11, 2011

Hihi jangan marah saya post lagu cenggini;D Lagu zaman2 rambut belah tengah ni.
Maaflah offical video tk boleh nak embed.

Sunday, April 10, 2011

Da lama saya tk update saya punya blog ni. berhabuk habis. Saya tktau nak update apa sebab hari2 saya buat bende yg sama je. Hari2 mcm ni jadi orang bodoh. hahaha. okbye

Thursday, April 7, 2011

Hari ni saya pi training kt tasik. Tasik yg kt tepi tu ade rumah acah2 castle tu. Saya pi dengan Akmal Razak ngn Meor. Kt bawah tu ada serba sedikit gamba yg diperolehi. Selamat mencuci mata






Tuesday, April 5, 2011

Monday, April 4, 2011

Gelaran "Budak Bodoh" tu kena tukar dengan gelaran lain sebab budak tu marah saya cakap tk suka orang panggil die bodoh. Sorry awak. So saya panggil die "Budak Kerek"
Sekarang da pukul 4.13 pagi tapi saya tk bole tido lagi. Da jadi habit tido lambat ni. Selamat ade laptop boleh teman saya dengar lagu tengok video semua. Saya sekarang suke sangat tido lepas pukul 6 sebab saya nak kejutkan adik saya pegi sekolah. Kadang2 kalau saya tak kejutkan die, die mesti terbabas tk pegi sekolah. Saya pulak kakak yg kejutkan. Saya sebenarnya boring tk tau nak cakap ape da. Nak carik lagu download mcm2 lagu lupa tajuk. Nak buat assignment pun saya tk faham nota. Ni lah die akibat banyak sangat skip class.

Thursday, March 31, 2011


Kenapa saya post poster ni? Okay saya nak cerita. Rabu lepas saya pegi tengok cerita ni kt GSC Pavillion. Saya pegi sorang je sebab saya rasa pegi sorang senang sikit sebab saya memang nak keluar tengok wayang je. Mula2 saya tk terpikir langsung nak tengok cerita ni. Sampai je kt sana saya tengok cerita ape yg ade, semua tak best. Lepas tu saya tengok poster cerita ni. Ramai yg cakap best. Saya sebenarnya kurang sikit cerita genre action ni. Tapi da terdesak sangat beli la tiket utk cerita ni. Seriously cerita ni best gila, rupa2nya die ade dua genre. Action and romance. Sape yg terbaca blog saya ni, pegi lah tengok cerita ni. Rugi kalau tk tengok. And filem Malaysia sekarang da maju tau? Even dalam cerita ni tak ramai pelakon melayu, tapi cerita ni KRU yg punye tau? So, kadang2 support lah filem Malaysia kita ni. Sape lagi nak support kalau bukan kite kan? Okay bye

Sunday, March 27, 2011

This kid was awesome.

Saturday, March 26, 2011

Okay here kite go. Boleh tk ayat mcm tu? hihi. Hari ni hari sabtu, tadi petang saya pi ikot kakak dengan adik2 semua pi makan beef glass noodle kt ampang point tu. Sedap gile, da lama tk makan. Last makan dengan budak bodoh tu la. Lepas makan2 saya cakap kat kakak nak pi keluar jalan2 kl. Saya pi la ambik teksi kat depan Ampang Point tu. Sampai je kt KL saya terus call Akmal Razak,selamat saya hafal number dia. Saya da cakap da kt dia turun dulu, nnt saya turun saya terus call die. Time saya call die cakap die kt rumah lagi, time tu saya punye lah sedikit kecewa. Mujur ada jumpe kawan sorang ni nama Soleh Yahya, saya panggil die Justin Bieber, saya tk tau kenapa saya panggil die mcm tu, die pun tk suke sebenarnye. Sorry lah ye Soleh? hihihi. Lepas tu saya call Akmal lagi, die cakap dia da ade kt Sg.Wang, saya suruh jumpe dekat gym. Tunggu punya tggu muncul lah anak Razak sorang ni. Lepas tu sembang sepatah dua kata kitorang pi carik si Myra Amer. Die cakap kalau kitorang keluar KL nak lepak sekali. Tp time tu die da ade mmbe lepak dengan die so kitorang pi la jalan2 lagi carik si Surf tu. Da jumpe semua kitorang pi jalan lepak yayasan pulak tgok orang bboy. Best la jugak tengok dorang tu. Lepas tgok kitorang lepak kitaro makan minum semua. Setelah semuanya selesai maka kami pun pulang membawa haluan masing2. Tapi si Akmal ni nak pi cc sat, so saya pi lah teman si anak Razak sorang ni. Lepas da habis main pi kedai beli nescafe ais bungkus lepas tu balik. Okay cerita hari Sabtu da habis.

*macam panjang pulak post ni, sorry la yek

Friday, March 25, 2011

Lagu ni saya suke dengar, takde makna pun lagu ni tapi saya tk tau kenapa saya suke lagu ni. Maybe sebab die punye cover better than the original one kot kan?

Hari ni saya ade kes sikit. Budak bodoh tu selalu ignore saya bila die jumpe kawan die, mau tk marahnye saya? Sedih saya dibuatnya. Tadi saya pi baling phone, pecah handphone tu dibuat saya. Sorry la phone ye saya tinggalkan awak? Tapi budak bodoh tu selalu buat saya, da la selalu buli saya. Tak baik die tu tapi saya tetap sayang die and saya tau salah saya cepat mengamuk. Sorry ye awak? Saya selalu sangat lupa janji saya kat awak. Jangan marah saya, marah semut sebab selalu lepak dalam air saya. Hari ni saya duduk rumah, malam jumpa si Akmal Razak. Hari ni mcm letih la. Tak tau kenapa. Maybe sebab tadi kena buli kot. Budak bodoh, saya sayang awak tau? awak jangan tk kawan saya sebab nnt saya tkde kawan nak main2. Saya ni suka main2, nnt kalau awak tk kawan saya, saya bosan tkde kawan nak main. Tau awak tau? Nnt awak jangan lupa belanja saya makan tau? Saya ni suke makan awak tau kan? Hihihihi:D Okay lah, babai awak

Wednesday, March 23, 2011

Bosannya hari ni. Saya online tk pernah2 orang nak tegur saya, mesti saya nak kena tegur dorang dulu. Sbb tu friend saya tk bnyk kt fb tu, saya suke sangat delete orang sebab saya tk suke tgok orang post mcm2 lepas tu keluar kt news feed. Bila ditegur dapat sembang dua-tiga post je lepas tu menghilang. Tk best sebenarnya mcm tu. Haa, okay lah, tk tau nak tulis ape da ni. Nak pegi makan ikan, tgok tv lepas tu nak pegi tido. Selamat malam awak;D
Eh, lagu bawah ni best sangat lah. Sehari berapa kali dengar pun da lupa.

Tuesday, March 22, 2011

Jap2! last post. Lagu ni saya baru dengar, best lagu ni. dengar lah kalau rajin. Okay lah, selamat malam awak:D

*sorry lah lagu ni lambat sikit

Ni gamba saya time keluar lepak sabtu hari tu. Budak bodoh tu yg tangkap gmb ni, terima kasih bebanyak la ye? Best keluar mcm ni sebenarnye, tengok2 kl, pusing2 kl, lepak2 kl, saya tangkap gamba saya, saya tangkap gmb die, mcm tu lah tiap kali keluar kalau die bawak camera die. Saya sayang sangat kt die sebenarnye, tapi die lagi happy mcm ni so carry on jelah. Saya tk tau nak tulis ape sebenarnye, da lewat da ni, agak2 da bole tido kot. Selamat malam lah wahai si pembaca *kalau ade yg baca.

Okay, so ini la saya dengan kawan2 saya. Saya yg paling kiri tu. Kawan saya ni dua2 nama akmal, so mcm susah sikit nak panggil dorang sebab nnt kalau panggil nama dua menoleh. Yg tengah tu saya panggil die Akmal St.John sebab dulu die sekolah kt sana. Yg lagi satu tu saya panggil die Akmal Razak sebab nama bapak die Razak. Akmal Razak ni suke habiskn rokok saya, saya baru hisap sebatang, die da hisap 3 btang. Si Akmal St.John ni pulak suke buat janji Pakistan, die tk boleh buat janji melayu sebab die MalaymixPakistan. Tapi tkpe, mcm mane perangai dorang pun dorang tetap kawan baik saya:D